10 destinații turistice bizare din jurul lumii

Te-ai plictisit de atracții turistice clasice, recomandate în majoritatea ghidurilor de călătorie? Vrei să vezi ceva ieșit din comun și să vizitezi locuri de care puțini au aflat?

Iată zece locuri bizare ce reușesc să atragă mulțimi mari de curioși de pe întreg cuprinsul planetei. Unele sunt de o frumusețe aparte, iar altele sunt doar pentru cei cu stomacul tare.

1. Biserica pantof cu toc, Taiwan

Atractii turistice - Biserica 1
Imensa construcție din metal și sticlă este favorita cuplurilor care vor să se căsătorească. Foto: NPR


Cum ți se pare ideea să te căsătorești într-o biserică în forma unui pantof cu toc? Se pare că taiwanezilor li s-a părut atât de bună, încât au și pus-o în aplicare.

Biserica are înălțimea de 17 metri și a fost construită dintr-un cadru metalic acoperit cu peste 300 de bucăți de sticlă albastră. Deși pare că arhitecții care au creat-o s-au inspirat din „Cenușăreasa”, muza a fost cu totul alta.

Construcția a fost realizată în memoria victimelor epidemiei unei boli vasculare – „boala piciorului negru” – specifice zonei Taiwanului.

2. Atracții turistice bahice: Piscina cu vin din Japonia

Atractii turistice - Piscina vin 1
Japonezii sunt mari amatori de vin, indiferent de forma recipientului… Foto: Pinterest


Oaspeții centrului spa Yunessun, din Japonia, se pot relaxa într-un mod inedit. Centrul atracțiilor este o piscină umplută cu vin roșu, în care oamenii pot înota.

Mai mult, lângă bazin se află o sticlă de vin gigantică, înaltă de aproape patru metri. Pe lângă piscina cu vin, clienții centrului pot face băi de ciocolată, curry sau cafea.

3. Lumea lui Harry Potter din SUA

Atractii turistice - Harry Potter 1
Universul din cărțile lui J. K. Rowling este recreat până la cele mai mici detalii. Foto: TBO


Lumea magică din cărțile cu Harry Potter a fost recreată de americani într-un parc care se întinde pe opt hectare. Toate atracțiile și decorurile din parc sunt menite să îi transpună pe vizitatori în atmosfera cărților lui J. K. Rowling.

Cu ajutorul designerilor și artiștilor care au lucrat la producția filmelor cu Harry Potter, dar și cu contribuția autoarei J. K. Rowling, parcul reproduce până la cele mai mici detalii universul aventurilor lui Harry Potter.

Nu e de mirare că parcul din oraÈ™ul american a devenit una dintre cele mai populare atracÈ›ii turistice pentru iubitorii  lui Harry Potter.

4. Aleea cu gumă de mestecat, SUA

O alee de 21 de metri, străjuită de pereți înalți de aproape cinci metri și plini de gumă de mestecat, așa arată principala atracție turistică din orașul San Luis Obispo, din California (SUA).

Atractii turistice - Alee guma 1
Foto: Captură YouTube


Aleea este căptușită cu gume de mestecat lăsate în urmă de cei care au trecut pe aici, dar nimeni nu știe cum a început totul.

Se pare că obiceiul lipirii gumei de mestecat a început cândva în anii ’40-’50, iar în anii ’70 zidurile au fost curățate după ce mai mulți localnici s-au plâns.

Dar operațiunea de curățare nu i-a descurajat pe trecători să continue tradiția, astfel că stratul de gumă s-a îngroșat din nou. Astăzi, aleea cu gumă de mestecat este una dintre cele mai populare atracții turistice din statul California.

5. Izvorul care transformă totul în piatră

Atractii turistice - Izvor 2
Apele magice ale izvorului transformă orice în stană de piatră. Foto: Alamy


În regiunea britanică North Yorkshire se găsește un izvor care pare să aibă proprietăți magice. Aflat în apropierea peșterii Mother Shipton, izvorul transformă orice obiect în stană de piatră.

Dacă plasezi un obiect în așa fel încât apa izvorului să cadă pe el și ai puțină răbdare, el va fi acoperit de un strat de piatră. Fenomenul nu are nimic paranormal.

Apa izvorului are un conținut foarte ridicat de minerale care se depun foarte repede pe orice obiect. Magie sau nu, efectul este uimitor.

7. Templul șobolanilor din India

În India se află un templu în care puțini au curajul să se aventureze. Denumit Karni Mata (după zeița căreia îi este închinat), templul surprinde prin contrastul dintre încăperile imense, decorate cu marmură și aur, și locuitorii lui: aproximativ 20.000 de șobolani care se plimbă nestingheriți peste tot.

Localnicii venerează șobolanii, pe care îi consideră reîncarnarea adepților zeiței Karni Mata. De aceea, îngrijitorii templului sunt mereu atenți cu micile creaturi.

Se asigură că au mâncare și apă și toate condițiile pentru a duce o viață bună. Cei care vor să intre în templu trebuie să o facă desculți, încercând să evite excrementele animalelor.

7. Atracții turistice în Turcia: Muzeul părului

Atractii turistice - Muzeul parului 1
Chez Galip, proprietarul colecției. Foto: Lonely Planet


„Șuvițe de păr de la 16.000 de femei din întreaga lume, lipite pe pereții unei mici peșteri” – iată o scurtă și nimerită descriere a Muzeului părului.

Cel care a pus bazele colecției este proprietarul unui magazin de ceramică din orașul turc Avanos. Totul a început în 1979, iar acum muzeul este inclus în Cartea Recordurilor drept cea mai mare colecție de păr din lume.

8. Stonehenge-ul din mașini, SUA

Când vine vorba de atracții turistice bizare, americanii sunt campioni. Or fi având englezii Stonehenge-ul lor, dar nici americanii nu se lasă mai prejos.

Atractii turistice - Carhenge 1
La fel ca Stonehenge, ciudata construcție este dedicată tot solstițiului Foto: NPR


În 1978, pentru a sărbători solstițiul de vară, arhitectului Jim Reinders i-a venit o idee neobișnuită: să construiască un Stonehenge altfel.

Ridicat în apropiere de orașul Alliance, „monumentul” este compus din 38 de mașini vechi, vopsite în gri și dispuse în cerc. Probabil că arheologii mileniilor viitoare vor avea dificultăți în descifrarea acestei creații a generației noastre.

9. Restaurantul alb care s-a rostogolit

Vrei să deschizi un restaurant și nu știi cum să te diferențiezi de concurență? Ei bine, proprietarii acestui local din orașul american Batumi au adoptat o strategie aparte.

Atractii turistice - Restaurant 1
Clădirea restaurantului n-are cum să treacă neobservată. Foto: Wikimedia


Restaurantul lor nu se deosebește prin preparatele din meniu sau prin atmosferă, ci prin însăși clădirea unde se află.

10. Grădina Iadului, Thailanda

Te tentează o călătorie „în iad”? Ți-ar plăcea să dai nas în nas cu demoni și spirite chinuite, pedepsite pentru faptele lor?

Atractii turistice - Gradina Iadului 1
Foto: Wikimedia


Ei bine, dacă îți dorești să descoperi cum arată infernul în imaginarul oriental, trebuie să vizitezi Grădina Iadului din orașul thailandez Bang Saen.

Atractii turistice - Gradina Iadului 2
Demoni și suflete chinuite: așa arată iadul în imaginarul budist. Foto: The Bohemian Blog


Grădina este plină de creaturi ciudate, parcă venite din altă lume, care îți ies în cale la tot pasul. Ciudată și neconvențională, grădina este o reprezentare a modului în care credința budistă își imaginează iadul.

loading...
S-ar putea sa iti placa

Mr. Juve - Domnisoara De Birou

https://www.facebook.com/KompactPlay https://www.youtube.com/user/kompacts... Kompact Play Music va ofera cea mai noua muzica,cele mai noi melodii ,manele noi si vechi colaj si hituri live cat si muzica de petrecere si manele vechi de dragoste , interp

Culita Sterp si Susanu - Ia de la mine

Culita Sterp si Susanu - Ia de la mine

Tu stii sa saruti? 5 greseli majore care pun barbatii pe fuga

Te-ai intrebat vreodata cat de bine stii sa saruti? Adevarul e ca prea putini dintre noi isi pun aceasta problema si cu atat mai putini pot recunoaste ca nu stiu, de fapt, sa sarute.