Acest câine a ajutat la uciderea liderului ISIS. Donald Trump i-a dezvăluit identitatea

Donald Trump a publicat o fotografie a unui câine considerat un erou, care a adus ”servicii incredibile” în operaţiunea finalizată cu uciderea liderului grupării juhadiste ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi.

Câinele a fost ”rănit uşor”, dar ”se reface complet” potrivit şefului Statului major al armatei americane, generalul Mark Milley, relatează AFP. Generalul a refuzat luni, într-o conferinţă de presă în care a oferit detalii despre operaţiune, să dezvăluie numele câinelui, pentru că acesta ”se află în continuare în teatrul de operaţiuni”. El a precizat că nu vrea ”să difuzeze, pentru moment, fotografii sau numele câinelui sau oricui altcuiva, pentru a-i proteja identitatea”.

La scurt timp după aceea însă, Donald Trump a publicat o imagine în care apare câinele, cu limba scoasă afară ÅŸi purtând un ham kaki. ”Noi am declasificat o fotografie a acestui câine minunat (numele său nu este declasificat) care a făcut o TREABÄ‚ MINUNATÄ‚ în capturarea ÅŸi eliminarea ÅŸefului SI Abu Bakr al-Baghdadi”, ÅŸi-a exrimat satisfacÅ£ia singurul preÅŸedinte american din istoria recentă care nu are un câine la Casa Albă.

Fotografia publicată de fostul om de afaceri newyorkez a primit aproape jumătate de milion de ”like”-uri pe reţeaua socială.

Abu Bakr al-Baghdadi, ucis în urma unei operațiuni americane în Siria

Donald Trump salutase încă de duminică activitatea unui ”câine magnific, un câine foarte dotat”, atunci când a anunÈ›at moartea liderului ISIS în operaÅ£iunea militară care avusese loc la o casă, în nord-vestul Siriei, cu doar câteva ore mai devreme.

Pentru a scăpa de forţele americane, al-Baghdadi a ”fugit într-un tunel înfundat, gemând, plângând şi strigând”, ”urmărit de câinii noştri”, sublinia liderul republican în intervenția televizată. Încolţit, ”el şi-a declanşat vesta, omorându-se şi omorând cei trei copii” şi a murit ”ca un câine”, sublinia preşedintele american.


sursa: click.ro

loading...
S-ar putea sa iti placa

Prima reacţie a Margheritei, după gestul mamei sale. Viorica de la Clejani si-a paruit fiica, iar reactia acesteia nu a intarziat sa apara: “Îţi dau teroare”

Vezi ce s-a intamplat in familia Clejanilor; "Prima reacţie a Margheritei, după gestul mamei sale. Viorica de la Clejani si-a paruit fiica, iar reactia acesteia nu a intarziat sa apara: “Îţi dau teroare”

10 orașe incredibile care au evoluat dincolo de orice închipuire

Pare că timpul trece în fiecare an tot mai repede. Schimbări peste schimbări ne marchează viața, iar lumea din jurul nostru evoluează atât de repede, încât uneori ne ia cu amețeli.