Ce este sindromul „Frumoasa Adormită”. O femeie a dormit timp de 59 de zile din cauza acestei afecțiuni

Sindromul „Frumoasa Adormită” este cunoscut și sub numele de Sindromul Kleine–Levin, iar această tulburare provoacă un somn prelungit, pacienții experimentând și modificări ale stării de spirit.

Acest lucru poate dura È™i câteva luni, timp în care pacientul poate pierde situaÈ›ii importante de la muncă, È™coala sau alte activități. 


De asemenea, sindromul cu nume de basm afectează în general adolescenÈ›ii băieÈ›i într-o proporÈ›ie mare de 70%, È™i ale cărui cauze nu sunt bine stabilite, teoretic fiind vorba de o disfuncÈ›ie a hipotalamusului, potrivit VIVA!. 

Persoanele afectate dorm toată noaptea, dar și în mare parte a zilei. Iar atunci când sunt treze se simt amețite, dezorientate, apatice, ceea ce totuși nu afectează libidoul care se pare că este chiar mărit.

O tânără a dormit 59 de zile Imaarl Duprey, în vârstă de 23 ani, a dormit  Ã®n 2012 timp de 59 de zile aproape în continuu, comportându-se în timpul acestui episod ca un copil mic. 


Tânăra suferă de Sindromul Kleine Levin (KLS), cunoscut ÅŸi sub numele de „Sindromul Frumoasa Adormită”, o tulburare foarte rară ce afectează doar 1.000 de oameni la nivel mondial. 

Din cauza acestui sindrom, tânăra poate deveni extrem de somnoroasă din senin. Imaarl rămâne într-o stare de transă în această perioadă, iar atunci când este trezită de familia sa pentru a mânca, bea apă ÅŸi pentru a merge la toaletă, comportamentul său este bizar. 

„AfecÅ£iunea a avut un impact uriaÅŸ asupra mea ÅŸi asupra familiei mele”, spune Imaarl. 

„Am nevoie de supraveghere constantă, astfel că sora mea nu a putut merge de multe ori la universitatea unde predă, iar mama mea a fost nevoită să se învoiască de la serviciu în mod repetat. Afecţiunea mea a devenit o pedeapsă atât pentru ele, cât şi pentru mine. Nu ştiu cum m-aş descurca fără ele”, a mai spus Imaarl atunci, potrivit descoperă.ro.

sursa: libertatea.ro

loading...
S-ar putea sa iti placa

Anda Adam, adevărul despre operațiile estetice. Câte intervenții are cântăreața

Anda Adam se numără printre vedetele care au apelat adesea la medicul estetician, recent cântăreață ajungând din nou în cabinetele de îmbunătățiri. Frumoasa blondină a vorbit deschis despre operațiile estetice pe care și le-a făcut de-a lu