Insula Poveglia – Istoria celui mai bântuit loc din lume

Situată în nordul Italiei, Insula Poveglia este un punct abia vizibil din satelit, dar grozăviile care s-au întâmplat aici ani la rând i-au adus stigmatul de cel mai bântuit loc din lume.

Insula Poveglia a devenit celebră pentru că aici a existat un azil de boli mintale, a fost ocolită de invaziile barbarilor și a fost loc de surghiun al celor bolnavi în faze terminale. Legendele sinistre care s-au născut aici au făcut ca Insula Poveglia să capete faima de „cel mai bântuit loc de pe Pământ”.

Insula este menționată pentru prima dată în anul 421, în timpul prăbușirii Imperiului Roman. În această perioadă, mulți oameni din clasa superioară din orașele Padova și Este au venit în Poveglia căutând adăpost în fața invadatorilor barbari.

Dată fiind întinderea mică a insulei, nu a stârnit interesul și nu a fost invadată. Apoi, vreme de secole, aici au trăit în pace câțiva oameni.

Insula Poveglia este un loc cu o istorie sinistră

În 1379, Veneția a fost atacată de flota genoveză. Locuitorii Povegliei au fugit în Giudecca, iar insula a rămas părăsită ani de zile. În 1645, guvernul venețian a construit aici cinci forturi octogonale, menite să protejeze intrările în lagună.

insula poveglia
Insula Poveglia, vedere de sus. Foto: Medium


Apoi, în 1776, insula a devenit punct de control pentru toate vasele care intrau în Veneția. În 1793, pe vasele care așteptau să intre în port au început să fie raportate tot mai multe cazuri de ciumă.

Pentru a nu permite răspândirea bolii în oraș, venețienii au transformat Insula Poveglia în stație de carantină.

Totuși, a trimite pacienții pe această insulă era ca și cum le-ar fi fost dată o sentință de moarte. Cei care au murit din cauza bolii au fost îngropați sau arși pe Insula Poveglia.

Zvonurile care circulau la acea vreme se refereau chiar și la situații în care cei foarte bolnavi, dar încă vii, au fost arși alături de cadavre.

Potrivit legendelor locului, dintre cei aproximativ 160.000 de oameni care au murit pe insulă în acele vremuri, unii nu au plecat niciodată definitiv pe cealaltă lume, ci au rămas aici ca fantome.

Insula devastată era plină de rămășițele arse ale celor bolnavi. În 1922, clădirile abandonate din Poveglia au fost reconstruite, pentru a primi pacienți care – de data aceasta – sufereau de boli mintale.

Pacienții care urmau să fie izolați de societate erau aduși aici. Se spune că acest loc a fost ținut secret și că doctorii de aici au avut ocazia să facă diverse experimente îngrozitoare pe cei bolnavi. Toți cei uciși au fost îngropați pe insulă.

O insulă unde morții vorbesc

insula poveglia
Rămășițele morților din Insula Poveglia. Foto: Pinterest


Potrivit legendelor, un doctor aflat în căutare de faimă medicală a început să aplice pe pacienți o multitudine de proceduri controversate, precum lobotomiile.

Pacienții care nu cooperau erau duși în turnul cu clopot și pedepsiți cu cruzime. Se spune că, după câțiva ani, doctorul a sărit din turnul cu clopot, îngrozit după ce a văzut fantomele de pe Insula Poveglia.

Doctorul ar fi supraviețuit căderii, doar pentru a fi sufocat mai târziu de o ceață ieșită din pământ.

În 1968, spitalul s-a închis. Ulterior, o parte din insulă a fost folosită pentru agricultură, însă ulterior a fost abandonată.

Există multe povești despre întâlniri cu fantome pe Insula Poveglia. Mulți spun că încă pot auzi gemetele, strigătele și tusea bolnavilor de ciumă, care încă bântuie insula.

Unii vizitatori relatează că în clădiri pot fi observate spirite violente. Acestea ating, împing, lovesc și chiar încearcă să sufoce oamenii care se încumetă să viziteze locul.

Urletele și gemetele au transformat insula într-un loc în care este imposibil să trăiești.

În 2014, guvernul statului italian a decis să țină o licitație și să concesioneze insula pentru 99 de ani. Un om de afaceri a câștigat licitația de închiriere a insulei bântuite.

Luigi Brugnaro, care deține o agenție de plasare a forței de muncă, a cumpărat acest loc pentru 513.000 de euro, pe o perioadă de 99 de ani.


loading...
S-ar putea sa iti placa

Un bărbat a rezervat 1.873 de locuri pe stadion, apoi le-a anulat, ca să se bucure de „intimitate”

Un bărbat din Japonia este acuzat că a provocat pierderi financiare importante unui club de baseball, după ce a rezervat și a anulat aproape 1.900 de locuri la două meciuri, astfel încât să poată avea „mai multă intimitate” și să iasă în

3 celebrităţi feminine care au avut probleme cu sănătatea mintală. Una dintre ele a fost diagnosticată în pandemie

Chiar dacă există campanii dedicate conştientizării bolilor mintale, încă se evită discuţiile pe această temă, iar unele vedete se feresc să facă dezvăluiri atunci când se confruntă cu aşa ceva.