De ce se indragostesc femeile inteligente si de succes de barbati toxici

De ce se indragostesc femeile inteligente si de succes de barbati toxiciProbabil cunosti chiar tu o femeie puternica, cu o cariera de succes, care se intalneste cu o persoana toxica. Poate e vorba chiar de prietena ta cea mai buna, un geniu, pur si simplu, cu cea mai calda inima pe care o stii. Dar ea nu vede ca persoana cu care e in relatie e, pana la urma, un "ratat". Sau poate ai o colega de serviciu pe care o admiri sincer, care a ajuns pe o pozitie la care visezi si tu, care vine in fiecare dimineata la birou si se plange de comportamentul sotului.

"Cum e posibil ca astfel de femei destepte, de succes, sa ajunga in astfel de relatii?", te-ai intrebat, probabil. Stiinta arata ca tocmai acest gen de femei ajung in relatii toxice.

Te-ai astepta ca tocmai ele sa nu pice in astfel de capcane, tocmai pentru ca isi folosesc mult creierul. Dar lucrurile stau cu totul altfel, iar acest fenomen poate fi explicat.

Ai crede ca au standarde foarte joase daca accepta si se complac in astfel de situatii. Realitatea e ca standardele joase sau slabiciunile acestor femei nu au legatura cu o astfel de situatie, in care nimeni nu vrea sa ajunga.

Iata de ce si cum ajung femeile inteligente si de succes in relatii cu barbati toxici:

1. Sunt obisnuite sa munceasca mult

Femeile de succes, eficiente, ajung asa tocmai pentru ca muncesc mult, nu le este teama "sa puna osul la treaba" mai mult decat cei din jur. Ele stiu din experienta ca un astfel de comportament le va aduce, in cele din urma, recompense si aplica aceeasi tactica si in relatii.

Privesc relatia ca pe oricare alt aspect al vietii. De ce ar fi iubirea diferita?

Si fac asta inconstient. Merg pe premisa "daca muncesti mult pentru relatie, totul va fi bine", explica psihologul Perpetua Neo.

Daca se mai adauga acestei retete si empatie, vor vrea sa inteleaga de ce este el in felul in care este. Si ajung sa dea, sa dea si sa dea mereu in relatie, fara a primi inapoi.


2. Barbatii toxici tintesc femei puternice

Ai putea crede ca femeile de succes sunt slabe si de asta ajung in relatii cu barbati toxici. In realitate, ele sunt tintele unor astfel de barbati, tocmai pentru ca sunt puternice.

"Este un mit ca acesti barbati aleg femei slabe. De fapt, e chiar invers. Acesti barbati centrati in mod patologic pe persoana lor vor o femeie puternica, care are multe de oferit", explica un alt specialist, Bobbi Palmer.

Dar de ce narcisistii aleg astfel de femei? Ei sunt constienti de ego-ul lor fragil si atunci vor pe cineva puternic si pe care sa se poata baza, care sa aiba grija de ei.

Iar aceste femei trebuie sa aiba si empatie, sa inteleaga nevoile lor, ce pot fi comparate adesea cu cele ale copiilor. Apoi, vor pe cineva destept, caruia sa-i demonstreze ca ei sunt si mai destepti.

In plus, vor femei care deja au bani, succes si cam tot ce au nevoie tocmai pentru a nu fi nevoiti sa-i implineasca niste nevoi, sa aiba grija de ea.

Ce primesc in schimb aceste femei? Un barbat alfa amuzant, captivant, incantator si abil, cel putin in prima instanta.

Iar asta nu face decat sa complice lucrurile. E genul de barbat cu care razi mult, intens, in compania caruia nu exista momente plictisitoare. Exista chimie, iar femeile se simt magulite de atentia lui. Pentru o vreme, cel putin.


3. Partidele de dragoste nu fac decat sa le "prinda" si mai mult

Si nu e deloc greu sa fii orbit de dragoste si de sexul de buna calitate. Mai ales in contextul in care sexul e unul mai mult decat satisfacator, apare acea chimie, iar o relatie nesanatoasa e la un pas distanta sa devina una toxica, ceea ce, in general, se intampla.

Acesti indivizi nu-si arata adevarata fata de la inceput, iar relatia porneste ca oricare alta, in culori pastelate si cu multe visuri. Cand incep sa apara probleme, aceaste femei eficiente cauta sa repare totul. Si tot incearca, in van, adancindu-se intr-o relatie care nu le aduce nimic bun.

loading...
S-ar putea sa iti placa

A născut 44 de copii, iar soţul a părăsit-o. Povestea incredibilă a celei mai fertile femei din lume!

Caz incredibil! O femeie din Uganda a născut 44 de copii, până la 41 de ani, copii pe care acum îi crește singură, după ce soțul ei, cu 28 de ani mai vârstă, a părăsit-o pentru că nu a mai putut să facă față situației.

Cea mai ciudată invenție e fix ca anul 2020: pistolul cu măști de protecție

Probabil te-ai săturat să le atragi atenția oamenilor care nu respectă legile în vigoare și intră în magazin sau în metrou fără mască. Uneori, acțiunile stupide necesită soluții stupide, motiv pentru care creatorul Allen Pan a făcut o arm