Rasul - Cel mai bun tratament pentru intreg organismul

Daca doriti cu adevarat sa actionati in aceasta lume, menajandu-va totodata sanatatea, nu va crutati timpul pentru a rade si a zambi.

Un studiu realizat cu privire la toate virtutile rasului, ne da fiori reci. Cata vreme un copil poate sa rada chiar si de 400 de ori pe zi, noi, adultii cei tristi, ne multumim, in cel mai bun caz, cu 15 accese de veselie. Dupa cum ar putea sa spuna un umorist, va veti mira, dupa asta, ca cei care mor primii sunt mai degraba batranii… Iar deviza noastra ar trebui sa fie â€œNu radem pentru ca suntem fericiti. Suntem fericiti pentru ca radem”.

In ceea ce privesc beneficiile rasului, trebuie sa tinem cont de urmatorul fapt – respiratia. Caci, nu numai ca razand absorbim un volum de aer mai important, dar o facem, in mod firesc, conform recomandarilor stravechi din yoga, folosind de doua ori mai mult timp pentru a expira decat pentru a inspira. A rade inseamna, in toate sensurile cuvantului, „a lua aer“. Ati remarcat ca, cu cat suntem mai destinsi dupa o criza de ras nebun, cu atat suntem mai eliberati de toate tensiunile.

Astfel, cercetatorii au dovedit faptul ca rasul este antistresant. Trebuie sa stiti ca stresul elibereaza hormoni care, pe cai foarte complexe, au un efect vizibil imediat, ca adrenalina care accelereaza ritmul cardiac (ceea ce poate fi un aspect pozitiv, pentru a reactiona in cazuri de urgenta), dar pot actiona si indirect, scazandu-ne mijloacele de aparare imunitara. Or, rasul permite sa se reduca producerea acestor hormoni „negativi”. Mai mult, el ne inmulteste anticorpii si globulele albe, care urmaresc microbii si virusii. Se constata, in special, ca dupa ce am ras bine, creste prezenta imunoglobulinei A in mucoasele nasului si ale cailor respiratorii – adica, pe tot traseul principal de invazie a bolilor.

De asemenea, rasul are o actiune pozitiva asupra fluiditatii sangelui, dilatand vasele sangvine, precum si asupra oxigenarii, din moment ce atunci cand radem consumam de patru-cinci ori mai mult aer decat in mod normal. In plus, produce o destindere musculara si o stare de bine. Nimic surprinzator in toate acestea, de vreme ce rasul activeaza productia de endorfine, care calmeaza durerea si dau o senzatie de fericire.

Se stie ca râsul poate controbui in mod pozitiv la starea noastra de sanatate. Henri Bergson, laureat al Premiului Nobel pentru literatura, eminent filosof, n-a ezitat sa consacre o carte intreaga studiului mecanismelor rasului, in opera sa â€žRasul”, aparuta in 1900. In anii 70, rasul a devenit un subiect de cercetare foarte serios in cateva mari laboratoare. Incepand din acea epoca, cercetatorii au facut numeroase descoperiri dintre cele

loading...
S-ar putea sa iti placa

Ce se intampla daca mananci ghimbir o saptamana

nca din timpuri stravechi, ghimbirul a fost folosit pentru a trata inflamatiile stomacului, starile de greata, diareea si durerile reumatice. nca din timpuri stravechi, ghimbirul a fost folosit pentru a trata inflamatiile stomacului, starile de greata, di

Mierea halucinogenă, cea mai dulce armă mortală din Antichitate

În 2008, după ce au petrecut o săptămână în Turcia, pe malul Mării Negre, doi americani au ajuns la spital cu simptome similare infarctului.

Casa celui mai bogat om din lume. Jeff Bezos a obținut ce și-a dorit: Intimitate la preț record de 165 mln$

Cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos, si-a inceput anul cu o achizitie de marca. Fondatorul Amazon a cumparat cu 165 de milioane de dolari o proprietate de 3,8 hectare in Los Angeles.