Descoperire ''fără precedent şi alarmantă'' în stomacul unei vaci: peste 50 de kilograme de plastic

Poluarea cu plastic afectează din ce în ce mai multe animalele, ultima victimă fiind o vacă care a ingerat nu mai puţin de 52 de kilograme de plastic.

Guvernul statului indian Tamil Nadu a felicitat chirurgii veterinari, care au reuÅŸit să scoată 52 de kilograme de plastic din sistemul digestiv al unei vaci, potrivit Rador.

Veterinarilor din Chennai le-au luat cinci ore ÅŸi jumătate pentru a scoate uriaÅŸa cantitate de plastic pe care animalul a ingerat-o în aproximativ doi ani. 

Unul dintre chirurgi a declarat că nu este ceva neobişnuit să se găsească pungi de plastic în sistemul digestiv al vacilor, care caută hrană pe străzi, însă cantitatea de plastic descoperită de această dată este „fără precedent şi alarmantă”.

Activiştii de mediu au atras atenţia că acest caz reprezintă un exemplu elocvent pentru amploarea poluării cu plastic, în oraşele mari.


sursa: descopera.ro

loading...
S-ar putea sa iti placa

Horoscop Marti, 28.07.2020

Vezi pentru ce zodie este o zi cu forfotă, atât în plan personal, cât și în plan profesional.

Doi bătrâni au aruncat fără să vrea 15.000 de lire. Gunoierii le-au dat banii înapoi

Banii, ascunÈ™i într-o cutie rămasă de la o rudă decedată, au fost returnaÈ›i mulÈ›umită unui muncitor cu „ochi de È™oim” (È™i cinstit). Doi britanici, soÈ› È™i soÈ›ie, au aruncat câteva cutii la un centru de reciclare, după ce au făcut curÄ

6 lucruri interesante despre Thailanda, țara contrastelor

Vizitată anual de 32,5 de milioane de turiÈ™ti, Thailanda este celebră pentru plajele sale deosebite, pentru mâncarea gustoasă È™i pentru diversitatea faunei È™i a florei. ÃŽn acest articol îți prezentăm zece curiozități despre Thailanda, o È›arÄ