Un poștaș japonez „nu și-a mai bătut capul” să livreze 24.000 de colete. Oare ce a făcut cu acestea?

Un poștaș japonez în vârstă de 61 de ani, din Yokohama, a fost arestat recent pentru că a strâns la el acasă 24.000 de colete, încetând să mai livreze corespondența încă din 2003.

Oficialii Poștei Japoneze, serviciu de stat, au observat anul trecut un lucru ciudat în legătură cu activitatea angajatului (despre care aveau suspiciuni că ascunde coletele) și, drept urmare, acesta a fost concediat.

Pentru că livrarea coletelor îi dădea „bătăi de cap”, poștașul a început să le ascundă la el acasă încă din 2003. Foto: Getty Images


Coletele ascunse nu au putut fi descoperite de superiori deoarece se aflau în casa angajatului, „care depășește cadrul unei inspecții interne”.

Poștașul a recunoscut că nu a livrat zecile de mii de scrisori și pachete susținând că locul de muncă lui îi dădea „prea multă bătaie de cap”. Și cum nu dorea ca angajații mai tineri să creadă că era mai puțin capabil decât ei, a ascuns coletele acasă.

„O să discutăm cu poliția despre articolele nelivrate și ne vom cere scuze expeditorilor și destinatarilor atunci când vom face livrările”, a declarat pentru Japan Times un purtător de cuvânt al Poștei Japoneze.

Poștașul, al cărui nume nu a fost făcut public, a recunoscut acuzațiile și riscă acum să își petreacă până la trei ani în spatele gratiilor și să plătească o amendă de până la 500.000 de yeni (circa 4.200 de euro).

Polițiștii au descoperit în locuința bărbatului aproximativ 24.000 de colete. Foto: Getty Images


Interesant este faptul că astfel de cazuri au apărut în lumea întreagă în ultimii ani. Un poștaș argentinian în vârstă de 47 de ani, pe nume Manuel Guterres, a fost condamnat la un an de închisoare în Patagonia după ce s-a descoperit că păstrase 19.000 de scrisori, în loc să le livreze.

Cu doi ani în urmă, un poștaș italian în vârstă de 33 de ani a fost arestat după ce poliția a descoperit în locuința sa 400 de kilograme de articole poștale nelivrate.


loading...
S-ar putea sa iti placa

Lucruri interesante despre România, „bijuteria ascunsă‟ a Europei

România este o bijuterie ascunsă, scrie publicaţia worldstrides.com, care notează că ţara noastră, situată în sud-estul Europei, este încărcată de istorie, bogăţii şi cultură, iar în acest sens, oferă câteva argumente edificatoare.

Incredibil ! Femeia care vrea sa castige concursul barbilor

Păzea, bărbaţi! Femeia păroasă vrea să câştige concursul bărbilor

Lili Sandu, dezvăluiri din intimitate după ce a devenit mamă: „Hormonii au luat-o razna!”

În urmă cu două luni, Lili Sandu a devenit pentru prima oară mămică. Deși copilul este acum în centrul atenției și are partea de toată grija mamei sale, vedeta a dezvăluit faptul că nici partenerul său nu este neglijat. Artista a făcut rece