Thassos, insula perfectă pentru vacanțe în familie. Sejur cu numai 199 euro!

Thassos este o destinație pitorească care găzduiește plaje premiate, unde liniștea nu este întreruptă de muzica dată până la refuz, sate pescărești înconjurate de păduri dese de conifere și o mulțime de obiective ce vorbesc despre istoria fulminantă a insulei.



Thassos poate fi o alegere inspirată pentru vacanÈ›a estivală. Fie că eÈ™ti în căutarea aÈ™ezărilor uitate de timp, că vrei să te relaxezi la soare pe o plajă sălbatică ori că porneÈ™ti într-o călătorie aventuroasă pe coline montane, cu siguranță vei găsi aici locul perfect unde să petreci timp de calitate alături de cei mici. 

Skala Potamia, perla insulei Thassos 

Așezată între creste montane acoperite de pini și măslini, și Marea Egee, Skala Potamia este una dintre cele mai pitorești așezări grecești. Dacă cauți un loc prietenos și tradițional unde să petreci vacanța alături de copii, acesta este fără îndoială cel mai bun loc. În plus, Potamia se laudă și cu cea mai frumoasă plajă din Thassos. Golden Beach este compusă din nisip fin, auriu și premiată în fiecare an cu Steag Albastru, pentru curățenie, intrare lin[ în mare și facilitățile excelente oferite turiștilor.

Panagia, satul din piatră 


Ridicat integral din piatră și împărțit în străzi înguste, Panagia este locul pe care nu-l poți rata într-un sejur în Thassos. Numele său provine de la Biserica Panagia închinată Fecioarei Maria, aflată în centrul satului, unde se strâng pelerinii din toate colțurile Greciei, mai ales în preajma sărbătorilor de Paște când are loc cea mai mare litanie de pe insulă.

În plus, din Panagia ajungi foarte repede la Peştera Drakotrypa ascunsă într-un defileu montan ce îți taie respirația. Locul poartă supranumele de Grota Dragonului, datorită stalagmitelor și stalactitelor ce imită dinții unor dragoni.

Maries, unul dintre cele mai vechi sate din Thassos 


Turiștii cu copii care vor să evite zonele aglomerate de litoral și să descopere locurile pitorești ale insulei Thassos pornesc spre satul Maries, ascuns în Munții Ipsarion. Aceasta este una dintre cele mai vechi așezări de pe insulă locuită continuu, unde sătenii se preocupă și acum cu agricultura și vântătoarea, sculpturi în lemn de pini și broderii lucrate manual.

Satul este cunoscută îndeosebi pentru lacul Maries, singurul lac cu apă dulce din Thassos (creat artificial) pentru a-i ajuta pe localnici în agricultură. ÃŽntreaga zonă este binecuvântată cu peisaje pitoreÈ™ti ce îți taie respiraÈ›ia, pădurea se reflectă în apele azurii, iar în jurul malurilor găseÈ™ti ferigi sălbatice È™i chiparoÈ™i cu trunchiurile contorsionate. 


Poți descoperi și alte locuri încântătoare din Thassos, optând pentru excursiile propuse de Europa Travel. Pornește într-o croazieră pe coasta de nord a insulei, prilej să descoperi plaje precum Marble, Porto Vathi sau Kinira, ce culminează cu opriri pentru înot sau snorkeling în ape clare precum cristalul.

sursa: libertatea.ro

loading...
S-ar putea sa iti placa

Iata cum poti sa prepari salata de icre

Vinete avem mereu in congelaor, iar icre aveam in frigider. Tata pastra mereu icrele atunci cand eviscera pestele. Le punea intr-un borcan cu destul de multa sare si le lasa cel putin 2-3 zile.

O cafenea din Mexic foloseşte ursuleţi de pluş uriaşi pentru a-şi îndemna clienţii să menţină distanţarea socială

O cafenea din Mexic foloseşte ursuleţi de pluş uriaşi pentru a încuraja clienţii să menţină distanţarea socială şi să oprească răspândirea coronavirusului.